Kangkung pelecing rebon
pittig gekruide kangkung met rebon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes kangkung
1 theel zout
water
2 rode tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
50 gr udang rebon
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
3 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de rebon in wat water en bak deze daarna bruin. Snijd de kangkung in stukjes en de tomaten in kleine partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook de kangkung met het zout gaar en laat daarna uitlekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen. Meng de kangkung erdoor en ebestrooi het met de rebon en serveer.