zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Biet 2 - atjar
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Kare Domba
- Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes
- Ayam Setan - duivelse kip
- Babi Rica-rica - zeer pittg gestoofd varkensvlees
- Babi ketjap
Ikan Kuah - Vissoep


Ikan Kuah
Vissoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis
6 tomaten
2 preien
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes kemangi (citroenbasilicum)
1 eetl zout
15 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember
1 limoen (sap)
1500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat deze 15 minuten intrekken. Snijd de prei in ringen en de lomboks grof. Verhit in een pan het water en voeg de prei, de sereh, de kemangi, de lomboks, de laos en de gember toe. Vervolgens de vis toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Vissoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis
6 tomaten
2 preien
1 serehstengel, gekneusd
3 takjes kemangi (citroenbasilicum)
1 eetl zout
15 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember
1 limoen (sap)
1500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat deze 15 minuten intrekken. Snijd de prei in ringen en de lomboks grof. Verhit in een pan het water en voeg de prei, de sereh, de kemangi, de lomboks, de laos en de gember toe. Vervolgens de vis toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.