zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Jukut Kakul - slakkensoep


Jukut Kakul
slakkensoep
slakkensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene papaya
1000 ml kippenbouillon (kuah siap)
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
50 slakken (blik, gewassen en uitgelekt)
1 theel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
125 gr. Base be Pasih
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papaya in de lengte in 4 tot 6 repen en vervolgens in stukjes van 1 cm.
Doe de bouillon met de boemboe, de sereh, de salamblaadjes en de olie in een pan en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg dan de papaya toe en laat dit meesudderen totdat de papaya bijna zacht is geworden.
Dan de slakken toevoegen en op laag vuur laten sudderen totdat de papaya zacht is geworden. Zout en peper naar smaak toevoegen en garneren met bawang goreng.
tip:
in plaats van slakken kan je ook gedroogde zwarte chinese paddestoelen gebruiken. Eerst weken en gelijk met de papaya toevoegen.
ingrediënten:
200 gr groene papaya
1000 ml kippenbouillon (kuah siap)
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
50 slakken (blik, gewassen en uitgelekt)
1 theel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
125 gr. Base be Pasih
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papaya in de lengte in 4 tot 6 repen en vervolgens in stukjes van 1 cm.
Doe de bouillon met de boemboe, de sereh, de salamblaadjes en de olie in een pan en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg dan de papaya toe en laat dit meesudderen totdat de papaya bijna zacht is geworden.
Dan de slakken toevoegen en op laag vuur laten sudderen totdat de papaya zacht is geworden. Zout en peper naar smaak toevoegen en garneren met bawang goreng.
tip:
in plaats van slakken kan je ook gedroogde zwarte chinese paddestoelen gebruiken. Eerst weken en gelijk met de papaya toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.