slakkensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene papaya
1000 ml kippenbouillon (kuah siap)
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
50 slakken (blik, gewassen en uitgelekt)
1 theel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
125 gr. Base be Pasih
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papaya in de lengte in 4 tot 6 repen en vervolgens in stukjes van 1 cm.
Doe de bouillon met de boemboe, de sereh, de salamblaadjes en de olie in een pan en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg dan de papaya toe en laat dit meesudderen totdat de papaya bijna zacht is geworden.
Dan de slakken toevoegen en op laag vuur laten sudderen totdat de papaya zacht is geworden. Zout en peper naar smaak toevoegen en garneren met bawang goreng.
tip:
in plaats van slakken kan je ook gedroogde zwarte chinese paddestoelen gebruiken. Eerst weken en gelijk met de papaya toevoegen.
ingrediënten:
200 gr groene papaya
1000 ml kippenbouillon (kuah siap)
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
50 slakken (blik, gewassen en uitgelekt)
1 theel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
125 gr. Base be Pasih
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papaya in de lengte in 4 tot 6 repen en vervolgens in stukjes van 1 cm.
Doe de bouillon met de boemboe, de sereh, de salamblaadjes en de olie in een pan en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg dan de papaya toe en laat dit meesudderen totdat de papaya bijna zacht is geworden.
Dan de slakken toevoegen en op laag vuur laten sudderen totdat de papaya zacht is geworden. Zout en peper naar smaak toevoegen en garneren met bawang goreng.
tip:
in plaats van slakken kan je ook gedroogde zwarte chinese paddestoelen gebruiken. Eerst weken en gelijk met de papaya toevoegen.