Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Jukut Kakul - slakkensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jukut Kakul
slakkensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene papaya
1000 ml kippenbouillon (kuah siap)
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
50 slakken (blik, gewassen en uitgelekt)
1 theel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
125 gr. Base be Pasih

Taburan:
garnering:
Bawang goreng

Cara membuat:
bereiding
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Snijd de papaya in de lengte in 4 tot 6 repen en vervolgens in stukjes van 1 cm.
Doe de bouillon met de boemboe, de sereh, de salamblaadjes en de olie in een pan en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg dan de papaya toe en laat dit meesudderen totdat de papaya bijna zacht is geworden.
Dan de slakken toevoegen en op laag vuur laten sudderen totdat de papaya zacht is geworden. Zout en peper naar smaak toevoegen en garneren met bawang goreng.

tip:
in plaats van slakken kan je ook gedroogde zwarte chinese paddestoelen gebruiken. Eerst weken en gelijk met de papaya toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836