banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Grombyang
zwarte rundvlees soep uit Permalang

bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (borstlap)
300 gr spareribs (rund)
2500 ml water
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
1 1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
50 gr geraspte kokos
2 stuk kluwek noten
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Sambal:
ingrediënten:
15 stuks van rode rawits
3 teentjes knoflook
1/8 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de salam toe en kook het gaar. Schep het vlees eruit en snijd het in stukken. Laat 2000ml bouillon achter en voeg het vlees weer toe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voo3 5 minuten en voeg dit daarna toe aan het vlees. Voeg de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook het gaar. Voeg dan de fijngesneden lenteui toe, bestrooi het met de bawang goreng en serveer het met de sambal
 
Sambal:
Kook de rawits en de knoflook voor 2 minuten in wat water. Giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621007