banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Grombyang - zwarte rundvlees soep uit Permalang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Grombyang
zwarte rundvlees soep uit Permalang

bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (borstlap)
300 gr spareribs (rund)
2500 ml water
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
1 1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
50 gr geraspte kokos
2 stuk kluwek noten
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Sambal:
ingrediënten:
15 stuks van rode rawits
3 teentjes knoflook
1/8 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de salam toe en kook het gaar. Schep het vlees eruit en snijd het in stukken. Laat 2000ml bouillon achter en voeg het vlees weer toe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voo3 5 minuten en voeg dit daarna toe aan het vlees. Voeg de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook het gaar. Voeg dan de fijngesneden lenteui toe, bestrooi het met de bawang goreng en serveer het met de sambal
 
Sambal:
Kook de rawits en de knoflook voor 2 minuten in wat water. Giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586489