banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Grombyang - zwarte rundvlees soep uit Permalang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Grombyang
zwarte rundvlees soep uit Permalang

bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (borstlap)
300 gr spareribs (rund)
2500 ml water
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
1 1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
50 gr geraspte kokos
2 stuk kluwek noten
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Sambal:
ingrediënten:
15 stuks van rode rawits
3 teentjes knoflook
1/8 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de salam toe en kook het gaar. Schep het vlees eruit en snijd het in stukken. Laat 2000ml bouillon achter en voeg het vlees weer toe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voo3 5 minuten en voeg dit daarna toe aan het vlees. Voeg de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook het gaar. Voeg dan de fijngesneden lenteui toe, bestrooi het met de bawang goreng en serveer het met de sambal
 
Sambal:
Kook de rawits en de knoflook voor 2 minuten in wat water. Giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39809269