Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Grombyang - zwarte rundvlees soep uit Permalang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Grombyang
zwarte rundvlees soep uit Permalang

bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (borstlap)
300 gr spareribs (rund)
2500 ml water
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
1 1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
50 gr geraspte kokos
2 stuk kluwek noten
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Sambal:
ingrediënten:
15 stuks van rode rawits
3 teentjes knoflook
1/8 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de salam toe en kook het gaar. Schep het vlees eruit en snijd het in stukken. Laat 2000ml bouillon achter en voeg het vlees weer toe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voo3 5 minuten en voeg dit daarna toe aan het vlees. Voeg de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook het gaar. Voeg dan de fijngesneden lenteui toe, bestrooi het met de bawang goreng en serveer het met de sambal
 
Sambal:
Kook de rawits en de knoflook voor 2 minuten in wat water. Giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100365