banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Grombyang
zwarte rundvlees soep uit Permalang

bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees (borstlap)
300 gr spareribs (rund)
2500 ml water
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
1 1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
50 gr geraspte kokos
2 stuk kluwek noten
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Bahan Sambal:
ingrediënten:
15 stuks van rode rawits
3 teentjes knoflook
1/8 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding;
Rooster de kokos droog in een pan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de sereh en de salam toe en kook het gaar. Schep het vlees eruit en snijd het in stukken. Laat 2000ml bouillon achter en voeg het vlees weer toe.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voo3 5 minuten en voeg dit daarna toe aan het vlees. Voeg de peper, het zout en de palmsuiker toe en kook het gaar. Voeg dan de fijngesneden lenteui toe, bestrooi het met de bawang goreng en serveer het met de sambal
 
Sambal:
Kook de rawits en de knoflook voor 2 minuten in wat water. Giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252528