zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Gedang Mekuah - groene papayasoep


Gedang Mekuah
groene papayasoep
groene papayasoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 onrijpe papaya van ± 750 gram (kan ook met pompoen of chinese wintermeloen)
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes salam
1 stengel sereh, gekneusd
1/4 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel zout
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Indien je geen papaya kan krijgen, dan kan je ook pompoen of chinese wintermeloen gebruiken. Snijd de papaya in 4 tot 6 repen en snijd deze repen overdwars in kleinere reepjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit de kippenbouillon en voeg de boemboe toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes voor 2 minuten koken. Voeg dan de sereh, de salamblaadjes en de papaya toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep voor het opdienen met bawang goreng.
ingrediënten:
1 onrijpe papaya van ± 750 gram (kan ook met pompoen of chinese wintermeloen)
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes salam
1 stengel sereh, gekneusd
1/4 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel zout
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Indien je geen papaya kan krijgen, dan kan je ook pompoen of chinese wintermeloen gebruiken. Snijd de papaya in 4 tot 6 repen en snijd deze repen overdwars in kleinere reepjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit de kippenbouillon en voeg de boemboe toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes voor 2 minuten koken. Voeg dan de sereh, de salamblaadjes en de papaya toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep voor het opdienen met bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.