groene papayasoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 onrijpe papaya van ± 750 gram (kan ook met pompoen of chinese wintermeloen)
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes salam
1 stengel sereh, gekneusd
1/4 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel zout
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Indien je geen papaya kan krijgen, dan kan je ook pompoen of chinese wintermeloen gebruiken. Snijd de papaya in 4 tot 6 repen en snijd deze repen overdwars in kleinere reepjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit de kippenbouillon en voeg de boemboe toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes voor 2 minuten koken. Voeg dan de sereh, de salamblaadjes en de papaya toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep voor het opdienen met bawang goreng.
ingrediënten:
1 onrijpe papaya van ± 750 gram (kan ook met pompoen of chinese wintermeloen)
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes salam
1 stengel sereh, gekneusd
1/4 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel zout
Haluskan:
boemboe:
250 gr. base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Indien je geen papaya kan krijgen, dan kan je ook pompoen of chinese wintermeloen gebruiken. Snijd de papaya in 4 tot 6 repen en snijd deze repen overdwars in kleinere reepjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit de kippenbouillon en voeg de boemboe toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes voor 2 minuten koken. Voeg dan de sereh, de salamblaadjes en de papaya toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep voor het opdienen met bawang goreng.