logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gedang Mekuah
groene papayasoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 onrijpe papaya van ± 750 gram (kan ook met pompoen of chinese wintermeloen)
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes salam
1 stengel sereh, gekneusd
1/4 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel zout

Haluskan:
boemboe:
250 gr. base jukut

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten

Cara membuat:
bereiding:
Schil de papaya en verwijder de zaadlijsten. Indien je geen papaya kan krijgen, dan kan je ook pompoen of chinese wintermeloen gebruiken. Snijd de papaya in 4 tot 6 repen en snijd deze repen overdwars in kleinere reepjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit de kippenbouillon en voeg de boemboe toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes voor 2 minuten koken. Voeg dan de sereh, de salamblaadjes en de papaya toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer de soep voor het opdienen met bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160829