zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Rendang hati - gekruid runderhart
- Bubur Tajin Biruh - Groene pap
- Lepet Jagung - verpakte mais cakejes
- Suhongdou
- Ayam Raci Cili Padi - Molukse gekruide kip
- Asinan Sapudi - tauge met komkommer in een kecapsaus
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Pepes oncom - Gefermenteerde pinda's in een pakketje
- Kluey Cheuam - bananen met kokossaus
Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave


Gangan Ikan Kelik/lele
soep van meerval met cassave
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan lele (meerval)
500 gr cassave
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 eetl asem
100 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 kemiries
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
5 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel (alleen witte deel)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Snijd de cassave in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water (100 ml)
Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, het asemwater, de salam en de cassave toe. Dan de vis, de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis en de cassave gaar zijn. Serveer
soep van meerval met cassave
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan lele (meerval)
500 gr cassave
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 eetl asem
100 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 kemiries
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
5 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel (alleen witte deel)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Snijd de cassave in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water (100 ml)
Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, het asemwater, de salam en de cassave toe. Dan de vis, de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis en de cassave gaar zijn. Serveer
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.