Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gangan Ikan Kelik/lele
soep van meerval met cassave

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan lele (meerval)
500 gr cassave
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 eetl asem
100 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 kemiries
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
5 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel (alleen witte deel)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Snijd de cassave in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water (100 ml)
Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, het asemwater, de salam en de cassave toe. Dan de vis, de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis en de cassave gaar zijn. Serveer

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084012