Gangan Ikan Kelik/lele
soep van meerval met cassave
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan lele (meerval)
500 gr cassave
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 eetl asem
100 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 kemiries
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
5 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel (alleen witte deel)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Snijd de cassave in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water (100 ml)
Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, het asemwater, de salam en de cassave toe. Dan de vis, de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis en de cassave gaar zijn. Serveer
Zoeken
Laatst gelezen
- Mu Wan - thaise babi kecap
- Rendang - rendang van rundvlees
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Gado-gado 2 - gemengde groenten met pindasaus
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
- Ayam Masak Tengkleng - kruidig gestoofde kip
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Cuciwis masak taoco - groene kool met kwarteleieren in saus
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- Ayam Kari Jawa - javaanse kip kerrie
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...