soep van meerval met cassave
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan lele (meerval)
500 gr cassave
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 eetl asem
100 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 kemiries
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
5 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel (alleen witte deel)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in stukken. Snijd de cassave in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water (100 ml)
Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, het asemwater, de salam en de cassave toe. Dan de vis, de palmsuiker en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis en de cassave gaar zijn. Serveer