zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Gangan - vissoep met cassave uit Belitung


Gangan
vissoep met cassave uit Belitung
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
500 gr singkong (cassave)
1000 ml water
2 salam blad
1 theel asem
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 kemiries
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
4 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd de singkong en de vis in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, de asem, de salam en de singkong toe. Temper het vuur en voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de singkong en de vis gaar zijn.
vissoep met cassave uit Belitung
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
500 gr singkong (cassave)
1000 ml water
2 salam blad
1 theel asem
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 kemiries
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
4 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd de singkong en de vis in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, de asem, de salam en de singkong toe. Temper het vuur en voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de singkong en de vis gaar zijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.