Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gangan - vissoep met cassave uit Belitung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gangan
vissoep met cassave uit Belitung

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
500 gr singkong (cassave)
1000 ml water
2 salam blad
1 theel asem
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 kemiries
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm laos
3 cm kunyit
4 rode rawits
1 theel trasi
1 sereh stengel

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd de singkong en de vis in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, de asem, de salam en de singkong toe. Temper het vuur en voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de singkong en de vis gaar zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41910907