banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Empal gelombrang
rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kg rundvlees
250 g runderribbetjes
3 hardgekookte eieren
lontong
1 serehstengel, gekneusd
150 g geraspt kokos
3 eetl. olie
3 jeruk purutblaadjes
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 limoen sap

Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm laos

Taburan:
garnering:
1 fijngesneden lente-ui
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Kook de ribbetjes met het vlees in het water voor 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, Bewaar wel de bouillon. Rooster eerst de kunyit. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eieren en de lontong daarn in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn zodat de olie vrijkomt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten samen met de sereh en de jeruk purutblaadjes.
Schep de gefruite boemboe daarna bij de bouillon, gevolgd door de kokosmelk, het vlees en de kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 8 minuten.
Verdeel de partjes ei en lontong over de borden/kommen en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limonesap en garneer met bawang goreng en lente-ui
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471