zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Empal gelombrang - rundvleessoep


Empal gelombrang
rundvleessoep
rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kg rundvlees
250 g runderribbetjes
3 hardgekookte eieren
lontong
1 serehstengel, gekneusd
150 g geraspt kokos
3 eetl. olie
3 jeruk purutblaadjes
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 limoen sap
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm laos
Taburan:
garnering:
1 fijngesneden lente-ui
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de ribbetjes met het vlees in het water voor 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, Bewaar wel de bouillon. Rooster eerst de kunyit. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eieren en de lontong daarn in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn zodat de olie vrijkomt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten samen met de sereh en de jeruk purutblaadjes.
Schep de gefruite boemboe daarna bij de bouillon, gevolgd door de kokosmelk, het vlees en de kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 8 minuten.
Verdeel de partjes ei en lontong over de borden/kommen en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limonesap en garneer met bawang goreng en lente-ui
ingrediënten:
2000 ml water
1 kg rundvlees
250 g runderribbetjes
3 hardgekookte eieren
lontong
1 serehstengel, gekneusd
150 g geraspt kokos
3 eetl. olie
3 jeruk purutblaadjes
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 limoen sap
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm laos
Taburan:
garnering:
1 fijngesneden lente-ui
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de ribbetjes met het vlees in het water voor 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, Bewaar wel de bouillon. Rooster eerst de kunyit. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eieren en de lontong daarn in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn zodat de olie vrijkomt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten samen met de sereh en de jeruk purutblaadjes.
Schep de gefruite boemboe daarna bij de bouillon, gevolgd door de kokosmelk, het vlees en de kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 8 minuten.
Verdeel de partjes ei en lontong over de borden/kommen en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limonesap en garneer met bawang goreng en lente-ui
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.