Daging Belacan
pittige vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1000 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
2 theel asem
1 theel zout
3 rode lomboks
2 lente uitjes
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 eetl gula jawa
Cara menbuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Schep het vlees eruit en zeef de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin het vlees voor 3 minuten en schep deze er daarna uit. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de asem, het zout en de bouillon toevoegen en dit nog 15 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lomboks en de lenteui toevoegen en serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Smoor Jengkol
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Jangjorim - in sojasaus gestoofd vlees
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Mee Grob 2 - gebakken noedels
- Chojang - zoete rode chili saus
- Suhongdou
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...