logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging Belacan
pittige vleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1000 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
2 theel asem
1 theel zout
3 rode lomboks
2 lente uitjes
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 eetl gula jawa

Cara menbuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Schep het vlees eruit en zeef de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin het vlees voor 3 minuten en schep deze er daarna uit. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de asem, het zout en de bouillon toevoegen en dit nog 15 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lomboks en de lenteui toevoegen en serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420448