banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Daging Belacan - pittige vleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Belacan
pittige vleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1000 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
2 theel asem
1 theel zout
3 rode lomboks
2 lente uitjes
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 eetl gula jawa

Cara menbuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Schep het vlees eruit en zeef de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin het vlees voor 3 minuten en schep deze er daarna uit. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de asem, het zout en de bouillon toevoegen en dit nog 15 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lomboks en de lenteui toevoegen en serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586489