Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Daging Belacan - pittige vleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Belacan
pittige vleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1000 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
2 theel asem
1 theel zout
3 rode lomboks
2 lente uitjes
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 eetl gula jawa

Cara menbuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes en de lenteui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Schep het vlees eruit en zeef de bouillon.
Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin het vlees voor 3 minuten en schep deze er daarna uit. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de asem, het zout en de bouillon toevoegen en dit nog 15 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lomboks en de lenteui toevoegen en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 573 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315