zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh 3
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Lento Kacang Hijau - gekruide balletjes van mung bonen
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Ayam Putih
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Sate Taichan kip - sate met sambal
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Bidara Rica - kip met kenari noten
Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus


Kenus Pelalah
Inktvis met pittige kokosmelksaus
Inktvis met pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.