Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kenus Pelalah
Inktvis met pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
5 citroenen (sap)
1 theel witte peper
zout naar smaak
3 eetl olie
6 jeruk purut blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 takje citroenbasilicum
suiker naar smaak

Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel asem
5 kemirinootjes
2 theel trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Maak eerst de inktvis schoon en snijd het dan in stukjes. Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer hiermee de inktvis. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens de jerut purut blaadjes en de inktvis toevoegen en dit kort bakken. Dan de kokosmelk, de suiker en de basilicumblaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten stoven totdat de inktvis gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251569