葱烧豆腐 - tahu met lente-ui
Ingrediënten:
450 gr tahu
8 lente-ui
2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl donkere soja saus
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 theel maizena + 3 theel water
4 eetl olie
Bereiding:
Snijd de tahu in plakjes/blokjes met een dikte van 2cm. Snijd het wit van de lente-ui fijn en snijd het groene deel doormidden.
Verhit in een pan de olie en voeg de tahu toe en bak deze goudbruin en zet apart. Voeg dan het witte deel van de lente-ui toe en bak deze goudbruin.
Dan de beide soja sausen, de palmsuiker en het water toevoegen en breng het aan de kook.
Vervolgens de tahu en het groene deel van de lente-ui toevoegen en bak het voor 2 minuten. Dan op laag vuur de maizena oplossing toevoegen en kook totdat de saus is gebonden en ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rica Kacang Panjang Jamur Tiram - pittige boontjes met oesterzwam
- Semur Udang - gestoofde gekruide garnalen in donkere saus
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Be pasih mepanggang - Gemarineerde gegrilde vis
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Tumis Pokcoy Taoco - roerbak van paksoi met taoco
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Empal Harum - kruidig drooggebakken rundvlees
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...