logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
蒜香茄子 - gebakken aubergine met knoflook saus

ingrediënten:
2 lange Aziatische aubergines
1 theel zout
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
1 groene lombok / paprika
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel palmsuiker
water

bereiding:
Snijd de aubergines in kleine partjes. Hak de knoflook fijn en snijd de lombok/paprika in stukjes. Leg de aubergines in een kom samen met water en 1/2 theel zout en laat 15 minuten intrekken. Giet af en laat uitlekken.
Verhit in een pan/wok de olie en bak de aubergines bruin en zacht. Schep deze dan uit de pan maar laat de olie achter en anders voeg 1/2 eetl olie toe. Fruit hierin de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lombok/paprika toe en bak deze zacht. Dan de aubergines, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan het zout toe en meng goed. Serveer.

tip:
strooi er een kleine beetje geroosterd sesam zaad over voor nog meer smaak

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180744