蒜香茄子 - gebakken aubergine met knoflook saus
ingrediënten:
2 lange Aziatische aubergines
1 theel zout
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
1 groene lombok / paprika
1 eetl lichte soja saus
1/2 theel palmsuiker
water
bereiding:
Snijd de aubergines in kleine partjes. Hak de knoflook fijn en snijd de lombok/paprika in stukjes. Leg de aubergines in een kom samen met water en 1/2 theel zout en laat 15 minuten intrekken. Giet af en laat uitlekken.
Verhit in een pan/wok de olie en bak de aubergines bruin en zacht. Schep deze dan uit de pan maar laat de olie achter en anders voeg 1/2 eetl olie toe. Fruit hierin de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lombok/paprika toe en bak deze zacht. Dan de aubergines, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Voeg dan het zout toe en meng goed. Serveer.
tip:
strooi er een kleine beetje geroosterd sesam zaad over voor nog meer smaak
Zoeken
Laatst gelezen
- Petai kecap - kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Biet 3 - atjar
- Szechuan Peper Kip
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...