zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Oro sir - Gekruide gemengde groenten
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Mu Gur La - varkenssate
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Telor Dadar Kelapa - Omelet met kokos
- Tumis Bayam Ebi Terasi - spinazie met trasi en gedroogde garnalen
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
Babi Woku - geroosterd speenvarken


Babi Woku
geroosterd speenvarken
geroosterd speenvarken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 speenvarken
500 gr prei
3 kunyit blad (kurkuma)
3 bosjes citroenbasilicum
zout naar smaak
bambustokjes
bananenblad
Haluskan:
boemboe:
500 gr kemirinoten
1000 gr sjalotten
3 knoflook bollen
1000 gr rode lomboks
500 gr rawits
1100 gr gember (jahe/djahé)
225 gr kunyit
12 serehstengels
Cara membuat: Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei grof evenals het kunyit blad. Snijd het orgaanvlees van het speenvarken in stukjes. Meng dit met de helft van de boemboe, de basilicumblaadjes, de prei, het zout en 1 kunyitblad. Vul met dit mengsel het varken en sluit het varken met de bamboestokjes. Meng de rest van de boemboe met de overige kunyitbladeren en wrijf hiermee het varken in. Verpak het varken daarna in bananenblad en rijg het varken aan een spit. Rooster het varken in een paar uur gaar boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
1 speenvarken
500 gr prei
3 kunyit blad (kurkuma)
3 bosjes citroenbasilicum
zout naar smaak
bambustokjes
bananenblad
Haluskan:
boemboe:
500 gr kemirinoten
1000 gr sjalotten
3 knoflook bollen
1000 gr rode lomboks
500 gr rawits
1100 gr gember (jahe/djahé)
225 gr kunyit
12 serehstengels
Cara membuat: Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei grof evenals het kunyit blad. Snijd het orgaanvlees van het speenvarken in stukjes. Meng dit met de helft van de boemboe, de basilicumblaadjes, de prei, het zout en 1 kunyitblad. Vul met dit mengsel het varken en sluit het varken met de bamboestokjes. Meng de rest van de boemboe met de overige kunyitbladeren en wrijf hiermee het varken in. Verpak het varken daarna in bananenblad en rijg het varken aan een spit. Rooster het varken in een paar uur gaar boven een houtskoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.