wildzwijnsvlees met leilem
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gerookt wildzwijnsvlees
5 koolboomblad (leilem)
8 sjalotten
3 serehstengels, gekneusd
9 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
17 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en het koolboomblad in grove stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de jerk purut zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten met de sereh en het pandanblad voor 4 minuten. Dan de boemboe toevoegen en bak deze 3 minuten mee. Dan het vlees en het zout toevoegen en dit nog 5 minuten meebakken. Vervolgens de kokosmelk, de jeruk purut en het koolboomblad toevoegen en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1000 gr gerookt wildzwijnsvlees
5 koolboomblad (leilem)
8 sjalotten
3 serehstengels, gekneusd
9 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
17 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en het koolboomblad in grove stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de jerk purut zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten met de sereh en het pandanblad voor 4 minuten. Dan de boemboe toevoegen en bak deze 3 minuten mee. Dan het vlees en het zout toevoegen en dit nog 5 minuten meebakken. Vervolgens de kokosmelk, de jeruk purut en het koolboomblad toevoegen en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.