Babirusa brem bali
Wild zwijn in rode rijstwijn saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
800 gr wild zwijn
1 ui
6 teentjes knoflook
2 cm laos
1 prei
250 ml brem bali(rode rijst wijn, anders port)
2 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
400 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl reuzel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de ui grof en de prei in schuine reepjes. Kneus de knoflook en de laos. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ui en bak dit voor 2 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak dit bruin. Vervolgens de laos en de kruidnagels toevoegen gevolgd door de bouillon en de brem bali en het geheel zachtjes laten sudderen voor 2,5 uur. Vervolgens de nootmuskaat, het zout, de peper en de prei toevoegen en het nog 3 minuten laten sudderen.