banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ase Lidah - gestoofde tong in kruidige romige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ase Lidah
gestoofde tong in kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
1000 ml water
1 theel zout
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 sereh stengels
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
11 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 groen lomboks
3 rode lomboks
600 ml kokosmelk
1/2 theel trassi
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de tong toe. Laat dit 2 minuten staan en schep deze eruit en verwijder de buitenste huid. Voeg de tong weer toe aan het water samen met het zout, de salam, de jahe, de serer en de jeruk purut en kook deze gaar. Haal de tong eruit en snijd deze iin plakjes.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en roer. Vervolgens de tong en de kokosmelk toevoegen en roer. Dan de trassi, de kecap, het zout en de peper toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39785204