Recente reacties

Ilona Van den akker 21 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Ase Lidah - gestoofde tong in kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ase Lidah
gestoofde tong in kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
1000 ml water
1 theel zout
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 sereh stengels
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie
 
11 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 groen lomboks
3 rode lomboks
600 ml kokosmelk
1/2 theel trassi
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de tong toe. Laat dit 2 minuten staan en schep deze eruit en verwijder de buitenste huid. Voeg de tong weer toe aan het water samen met het zout, de salam, de jahe, de serer en de jeruk purut en kook deze gaar. Haal de tong eruit en snijd deze iin plakjes.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en roer. Vervolgens de tong en de kokosmelk toevoegen en roer. Dan de trassi, de kecap, het zout en de peper toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275868