gestoofde rumen in frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rumen (koe of lam/geit)
2 salam blad
water
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 groene tomaten
2 eetl asamwater
400 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de rumen en de salam en kook deze gaar. Schep de rumen uit de pan en snijd deze in stukjes.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de rumen toe en meng goed.
Dan het water en de asamwater toevoegen en kook het geheel gaar en todat de saus indikt.