banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Asem-Asem Babat
gestoofde rumen in frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rumen (koe of lam/geit)
2 salam blad
water

3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 theel zout
2 groene tomaten
2 eetl asamwater
400 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de rumen en de salam en kook deze gaar. Schep de rumen uit de pan en snijd deze in stukjes.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de rumen toe en meng goed.
Dan het water en de asamwater toevoegen en kook het geheel gaar en todat de saus indikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38848525