logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Asem-Asem Daging
rundvlees in een lichte frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2000 ml water
4 theel asamwater
50 gr sperziebonen
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 rode lomboks
2 groene gendot (habanero)
2 salam blaadjes
1 cm laos
4 groene tomaten
3 eetl kecap manis
2 theel zout
2 eetl palmsuiker
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de sperziebonen in stukjes, de knoflook in plakjes, de peper in ringen en de sjalotjes fijn. Snijd de tomaten in partjes.
Verhit in een pan het water en kook het vlees 3/4 gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de pepers, de salam, de laos en de tomaten toe en bak dit voor 4 minuten. Voeg het dan toe aan het vlees en breng aan de kook.
Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het asamwater en de sperziebonen toevoegen en kook het geheel zachtjes verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 56 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180744