banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Asem-Asem Iga Sapi
stoofpotje van rundvlees met boontjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderribben
1500 ml water
2 salam blad
6 teentjes knoflook
3 sjalotjes
3 groene lomboks
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
100 gr sperziebonen
5 belimbing wuluh
1 tomaat
10 gr asam/tamarinde opgelsot in 25 ml water
2 eetl zout
25 gr palmsuiker
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water samen met het vlees en de salam en kook het vlees gaar. Schep uit de pan en laat 1500 ml bouillon achter.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de lomboks in ringen en de belimbing en de tomaat in stukjes. Snijd de boontjes in 3cm lange stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de bouillon, het vlees, de boontjes, de belimbing, de tomaat, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39789431