logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babat Gongso
gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderpens, gewassen
1200 ml water
2 salam blad
2 cm laos
2 cm jahe
 
Bahan Tumisan:
ingrediënten roerbak:
4 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
4 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de pens, de salam, de laos en de jahe en kook het vlees gaar en mals. Giet af en laat 300 ml bouillon achter. Snijd de pens in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes voor de roerbak in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh voor 5 minuten. Voeg de pens toe en meng, dan de kecap het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Langzaam de bouillon toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt.

 

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160381