banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Babat Gongso
gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderpens, gewassen
1200 ml water
2 salam blad
2 cm laos
2 cm jahe
 
Bahan Tumisan:
ingrediënten roerbak:
4 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
4 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de pens, de salam, de laos en de jahe en kook het vlees gaar en mals. Giet af en laat 300 ml bouillon achter. Snijd de pens in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes voor de roerbak in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh voor 5 minuten. Voeg de pens toe en meng, dan de kecap het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Langzaam de bouillon toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt.

 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37923512