Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babat Gongso
gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderpens, gewassen
1200 ml water
2 salam blad
2 cm laos
2 cm jahe
 
Bahan Tumisan:
ingrediënten roerbak:
4 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
4 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de pens, de salam, de laos en de jahe en kook het vlees gaar en mals. Giet af en laat 300 ml bouillon achter. Snijd de pens in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes voor de roerbak in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh voor 5 minuten. Voeg de pens toe en meng, dan de kecap het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Langzaam de bouillon toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt.

 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638