banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babat Gongso
gekruide gebakken runderpens uit Semarang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderpens, gewassen
1200 ml water
2 salam blad
2 cm laos
2 cm jahe
 
Bahan Tumisan:
ingrediënten roerbak:
4 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
4 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 kemiri noten
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de pens, de salam, de laos en de jahe en kook het vlees gaar en mals. Giet af en laat 300 ml bouillon achter. Snijd de pens in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes voor de roerbak in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh voor 5 minuten. Voeg de pens toe en meng, dan de kecap het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Langzaam de bouillon toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt.

 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40324499