Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Solamu - gehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Solamu
gehaktballetjes


Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 rundergehakt
150 gr rundvlees
100 gr garnalen
100 gr wortelen
4 eetl rijstmeel
3 eieren
2 teentjes knoflook
5 koriander blaadjes
1/4 lentjeui
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 theel peper
1/2 theel melkpoeder
1 theel bloem
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook, de koriander en de lenteui fijn. Snijd het rundvlees fijn en hak de garnalen grof en rasp de wortelen.Meng alle ingrediënten, behalve de rijstmeel, de bloem en 2 eieren goed door elkaar en vorm hiervan balletjes.
Stoom de balletjes in 30 minuten gaar. Klop de eieren op. Bestuif de eieren met het bloem, wentel deze door de eieren en dan door de rijstmeel. Verhit de olie in een wok/wadjan en frituur de balletjes goudbruin.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 263 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420837