Sosis Solo 2
gevulde flensjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
125 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel zout
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten vulling:
200 gr lamsgehakt
1 ei
3 eetl santen asli (dikke kokosmelk)
1/2 eetl jinten
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eetl olie
Cara membuat flensje:
bereiding flensje:
Klop de eieren om samen met de santen en het zout. Verhit een koekepan en bak van het mengsel 15 dunne omeletjes.
Cara membuat vulling:
bereiding vulling:
Rooster de kemiri droog in een koekepan en wrijf deze daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit een wok de olie en bak het gehakt samen met de jinten, de ketumbar, de sjalotten, de knoflook, het ei en de santen en bak het droog. Roer dan het zout en de palmsuiker erdoor.
Cara membuat sosis:
bereiding sosis:
vul elk flensje met de vulling en rol deze op. Stoom de rolletjes voor 25 minuten en serveer deze met een pittige sambal.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Cumi 2
- Sala Udang - krokant gebakken gekruide garnalen
- Semur Jepara - kruidige runderstoof schotel uit Jepara
- Ayam isak - zeer pittige kip uit Oost-Kalimantan
- Kambing Rica Cabe Hijau - gebakken lamsvlees met groene pepers
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Bilus
- Tumis Tauge Teri Nasi - roerbak van tauge met ansjovis
- Singgang Ayam - pittig marineerde gestoofde en geroosterde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...