Sukun Goreng Udang
gebakken broodvrucht met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr broodvrucht
3 eetl tapioca bloem
150 gr garnalen
1 lente-ui
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eieren
1 eiwit
150 gr paneermeel/panko
olie
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de broodvrucht gaar en pureer deze daarna. Hak de garnalen fijn en snijd de lente-ui fijn.
Meng de broodvrucht met de tapioca, de garnalen, de lente-ui, de palmsuiker, het zout, de peper en de eieren en meng het tot een homogene massa.
Neem een eetl van de massa en vorm een platte ronde vorm. Wentel het door het eiwit en de paneermeek.
Verhit in een pan de olie en bak het daarna bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Telor - atjar van ei
- Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry
- Bami goreng - gebakken mie
- Bihun goreng kari - gebakken mihun met kerrie
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
- Ayam Panggang Kecap 2
- Gebakken kip met cashew noten
- Acer Jahe
- Tangsuyuk 탕수육 - zoetzure varkens/rundvlees met groenten
- Martabak isi daging
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...