gestoofde kouseband en tempe in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
200 gr kouseband
4 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 theel saus sambal (zie recept)
3 cm laos
2 salam blaadjes
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes, de kouseband in kleine stukjes en de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook met de salam en de laos voor 2 minuten. Voeg dan de tempe, de bouillon, de palmsuiker, het zout, de kecap en de saus sambal toe en roer. Dan de kouseband toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.