Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Kambing Kecap Pedas
sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lamsvlees
150 gr lamsvet
2 eetl kecap manis
1 eetl olie
30 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
1/2 theel zout

Sambal kecap:
5 eetl kecap manis
4 sjalotjes
8 groene rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes (2x2x1cm). Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met het vet, de bumbu en de olie en laat dit tenminste 1 uur mairineren.
Rijg het vlees en het vet afwisselend aan de sate stokjes. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelamtig met de marinade.
Serveer de sate met de sambal kecap.

Sambal kecap:
snijd de rawits in dunne plakjes en snijd de sjalotjes fijn. Meng het daarna met de kecap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411198