Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Blotongan Salatiga - sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Blotongan Salatiga
sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
100 gr lamsvet
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
2 eetl kecap manis
20 sate stokjes

Bumbu Kacang:
ingrediënten pindasaus:
75 gr pinda's, gebakken
1 rode lombok
1/4 theel zout
1 rode rawit
water

Acar Ketimun:
atjar van komkommer:
1 eetl palmsuiker
1 kleine komkommer (80 gr)
1/2 theel azijn
1/8 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Rijd het vlees afwisselend met het vet aan de sate stokjes. Meng de beide kecaps met de peper en wrijf hiermee het vlees in. Rooster de sate langzaam boven een houtskoolvuurt bruin en gaar.
Wentel de stokjes dan door de pindasaus en serveer daarbij de acar ketimun.

Saus Kacang:
Verhit in een pan wat water en kook de lombok en de rawit zacht. Wrijf of maal daarna de lombok, de rawit, de pinda's en het zout fijn tot een gladde massa.

Acar Ketimun:
Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Snijd de komkommer daarna in kleine stukjes en meng dit met de palmsuiker, de azijn en het zout.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029651