logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Blotongan Salatiga
sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
100 gr lamsvet
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
2 eetl kecap manis
20 sate stokjes

Bumbu Kacang:
ingrediënten pindasaus:
75 gr pinda's, gebakken
1 rode lombok
1/4 theel zout
1 rode rawit
water

Acar Ketimun:
atjar van komkommer:
1 eetl palmsuiker
1 kleine komkommer (80 gr)
1/2 theel azijn
1/8 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Rijd het vlees afwisselend met het vet aan de sate stokjes. Meng de beide kecaps met de peper en wrijf hiermee het vlees in. Rooster de sate langzaam boven een houtskoolvuurt bruin en gaar.
Wentel de stokjes dan door de pindasaus en serveer daarbij de acar ketimun.

Saus Kacang:
Verhit in een pan wat water en kook de lombok en de rawit zacht. Wrijf of maal daarna de lombok, de rawit, de pinda's en het zout fijn tot een gladde massa.

Acar Ketimun:
Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Snijd de komkommer daarna in kleine stukjes en meng dit met de palmsuiker, de azijn en het zout.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397428