Sate Blotongan Salatiga
sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
100 gr lamsvet
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
2 eetl kecap manis
20 sate stokjes
Bumbu Kacang:
ingrediënten pindasaus:
75 gr pinda's, gebakken
1 rode lombok
1/4 theel zout
1 rode rawit
water
Acar Ketimun:
atjar van komkommer:
1 eetl palmsuiker
1 kleine komkommer (80 gr)
1/2 theel azijn
1/8 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Rijd het vlees afwisselend met het vet aan de sate stokjes. Meng de beide kecaps met de peper en wrijf hiermee het vlees in. Rooster de sate langzaam boven een houtskoolvuurt bruin en gaar.
Wentel de stokjes dan door de pindasaus en serveer daarbij de acar ketimun.
Saus Kacang:
Verhit in een pan wat water en kook de lombok en de rawit zacht. Wrijf of maal daarna de lombok, de rawit, de pinda's en het zout fijn tot een gladde massa.
Acar Ketimun:
Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Snijd de komkommer daarna in kleine stukjes en meng dit met de palmsuiker, de azijn en het zout.
Zoeken
Laatst gelezen
- Garu Balanga Ternate - gestoofd gekruid rundvlees
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Daging Japit Santan - kruidig gestoofd en geroosterd rundvlees
- Gaeng Mussaman - rundvleescurry
- Gaeng Khiao Wan Gai - romige kip curry met groenten
- Oseng-Oseng Pare Udang - gestoofde sopropo met garnalen
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst
- Sambal lado merah - sambal van petehbonen met gedroogde vis
- Khao Phad Ka-phrao - nasi goreng met kip en basilicum
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...