banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sate Blotongan Salatiga - sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Blotongan Salatiga
sate van lamsvlees uit Salatiga (Java)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
100 gr lamsvet
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
2 eetl kecap manis
20 sate stokjes

Bumbu Kacang:
ingrediënten pindasaus:
75 gr pinda's, gebakken
1 rode lombok
1/4 theel zout
1 rode rawit
water

Acar Ketimun:
atjar van komkommer:
1 eetl palmsuiker
1 kleine komkommer (80 gr)
1/2 theel azijn
1/8 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in kleine blokjes. Rijd het vlees afwisselend met het vet aan de sate stokjes. Meng de beide kecaps met de peper en wrijf hiermee het vlees in. Rooster de sate langzaam boven een houtskoolvuurt bruin en gaar.
Wentel de stokjes dan door de pindasaus en serveer daarbij de acar ketimun.

Saus Kacang:
Verhit in een pan wat water en kook de lombok en de rawit zacht. Wrijf of maal daarna de lombok, de rawit, de pinda's en het zout fijn tot een gladde massa.

Acar Ketimun:
Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Snijd de komkommer daarna in kleine stukjes en meng dit met de palmsuiker, de azijn en het zout.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40095385