logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Njomok tempeh
Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gram tempé
250 ml kokosmelk
1 salamblaadje,
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 theel asem
2 groene lomboks
3 sjalotten
2 teentje knoflook,
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel djinten
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als het kookt de tempé en de salam. Zachtjes 10 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 197 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459