zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Tahu Kecap Cabai Hijau - tahu gebakken met kecap en groene peper
- Sambal goreng tempeh peteh
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Daging Cah Taoge - gebakken rundvlees met tauge
- Jjolmyeon 쫄면 - pittige koude mie
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Tumis Buncis - gestoofde sperziebonen
- Sambal Ati - sambal lever
- Wadjik ketan
- Sate Tempe
Njomok tempeh


Njomok tempeh
Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gram tempé
250 ml kokosmelk
1 salamblaadje,
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 theel asem
2 groene lomboks
3 sjalotten
2 teentje knoflook,
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel djinten
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als het kookt de tempé en de salam. Zachtjes 10 minuten laten sudderen.
Ingredienten:
150 gram tempé
250 ml kokosmelk
1 salamblaadje,
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 theel asem
2 groene lomboks
3 sjalotten
2 teentje knoflook,
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel djinten
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als het kookt de tempé en de salam. Zachtjes 10 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.