Bahan-bahan:
Ingredienten:
150 gram tempé
250 ml kokosmelk
1 salamblaadje,
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 theel asem
2 groene lomboks
3 sjalotten
2 teentje knoflook,
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel djinten
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als het kookt de tempé en de salam. Zachtjes 10 minuten laten sudderen.
Ingredienten:
150 gram tempé
250 ml kokosmelk
1 salamblaadje,
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 theel asem
2 groene lomboks
3 sjalotten
2 teentje knoflook,
2 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel djinten
3 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempé in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en als het kookt de tempé en de salam. Zachtjes 10 minuten laten sudderen.