zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Bawal Goreng Saus Tomat - gebakken vis in kruidige tomatensaus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Mun Tahu - Gestoofde tofu met kippengehakt


Mun Tahu
Gestoofde tofu met kippengehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kippengehakt
300 gr tahu
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 theel vissaus
1 theel oestersaus
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
250 ml water
1 eetl maizena + 2 eetl water
1 theel sesamolie
2 lente-uitjes
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de tahu in kleine blokjes en de lente-uitjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Dan de vissaus, de oestersaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tahu toevoegen en breng aan de kook. Meng de maizena erdoor en laat de saus indikken. Dan de lente-uitjes en de sesamolie er door scheppen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.