in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
550 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 salam blad
6 groene lomboks
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel terasi/trasi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en stoom deze voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Meng dan de tempe erdoor en kook het op laag vuur verder. Voeg dan de lomboks toe en kook totdat de saus ingedikt. Serveer.