Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Momoh Tempe - in gekruide kokosmelk gestoofde tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Momoh Tempe
in gekruide kokosmelk gestoofde tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
550 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 salam blad
6 groene lomboks

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel terasi/trasi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en stoom deze voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Meng dan de tempe erdoor en kook het op laag vuur verder. Voeg dan de lomboks toe en kook totdat de saus ingedikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017685