Momoh Tempe
in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
550 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 salam blad
6 groene lomboks
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel terasi/trasi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en stoom deze voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Meng dan de tempe erdoor en kook het op laag vuur verder. Voeg dan de lomboks toe en kook totdat de saus ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Longganisa - Filipijnse varkensworstjes
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Kripik Pisang - Krupuk - kroepoek banaan
- Piendang Telor - eieren
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's
- Thais rundvlees met steranijs
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...