zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Bundu Bundu Daging - drooggebakken gekruid rundvlees met kokos
- Sate Pentul - sate van lamsgehakt
- Gorengan Kambing Betawi - stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Bulung kuah pindang - zeewier
- Lamskerrie
- Risolles
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
Momoh Tempe - in gekruide kokosmelk gestoofde tempe


Momoh Tempe
in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
550 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 salam blad
6 groene lomboks
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel terasi/trasi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en stoom deze voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Meng dan de tempe erdoor en kook het op laag vuur verder. Voeg dan de lomboks toe en kook totdat de saus ingedikt. Serveer.
in gekruide kokosmelk gestoofde tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
550 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 salam blad
6 groene lomboks
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel terasi/trasi
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en stoom deze voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de salam en breng aan de kook. Meng dan de tempe erdoor en kook het op laag vuur verder. Voeg dan de lomboks toe en kook totdat de saus ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.