Menjes Masak Kikil
tempe met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe gembus/menjes
250 gr kikil (runderschenkel)
6 bosuitjes
5 teentjes knoflook
5 groene lomboks
5 groene rawits
2 cm jahe
2 salam blaadjes
3 eetl kecap manis
1 theel zout
250 ml water
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de schenkel toe en kook deze vrijwel gaar. Giet af en snijd het vlees in stukken. Snijd de tempe in stukjes, de knoflook in dunne plakjes, de lomboks en de rawaits in schuine plakjes en de bosuitjes in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bosuitjes, de knoflook, de lomboks, de rawits, de jahe en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de temepe en het vlees toe en meng alles goed. Schep de kecap en het zout erdoor. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.