Gemengde groenten met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gemengde groenten (witte kool, kousenband, taugé)
2 aardappelen, gekookt
1 theel zout
125 gr tahu
125 gr tempe
water
6 eetl olie
Bahan-bahan kacang saus:
ingrediënten pindasaus:
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
3 rawits
250 gr pinda's
1 theel. trasi bakar
2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1/2 theelzout
1 eetl. limoensap
150 ml ml dikke kokosmelk (santen asli)
Taburan:
garnering:
2 hardgekookte eieren
3 eetl bawang goreng (gebakken uitjes
emping
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in reepjes en stukjes en de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan het water en kook de groenten knapperig. Snijd de tahu en tempe in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu en tempe goudbruin en laat deze uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta. Verhit in een wok de santen en meng hierdoor de pasta en het limoensap en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Meng de groenten, de aardappelen, de tahu, de tempe en de in partjes gesneden eieren doorelkaar en giet hierover de saus. Bestrooi het met de bawang goreng en de emping.