Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Rebung Kincung - Geroosterde kip met bamboescheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Rebung Kincung
Geroosterde kip met bamboescheuten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
zout naar smaak
50 gr geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
225 gr bamboescheuten
3 salam blad
125 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout. Rooster vervolgens de stukken kip op een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster dan de kokos in een niet ingevette koekenpan. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de kip, de sereh, de salam, de kip, het zout en de bamboescheuten toe en stoof het geheel in 20 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291