banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Rebung Kincung
Geroosterde kip met bamboescheuten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
zout naar smaak
50 gr geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
225 gr bamboescheuten
3 salam blad
125 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout. Rooster vervolgens de stukken kip op een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster dan de kokos in een niet ingevette koekenpan. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de kip, de sereh, de salam, de kip, het zout en de bamboescheuten toe en stoof het geheel in 20 minuten gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335739