zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Ayam Goreng Air Kelapa - gemarineerde gestoofde gebakken kip
- Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon
- Gulai Ayam - kip in een curry saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Sambal Lombok 2
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
Ayam Rebung Kincung - Geroosterde kip met bamboescheuten


Ayam Rebung Kincung
Geroosterde kip met bamboescheuten
Geroosterde kip met bamboescheuten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
zout naar smaak
50 gr geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
225 gr bamboescheuten
3 salam blad
125 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout. Rooster vervolgens de stukken kip op een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster dan de kokos in een niet ingevette koekenpan. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de kip, de sereh, de salam, de kip, het zout en de bamboescheuten toe en stoof het geheel in 20 minuten gaar.
Ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
zout naar smaak
50 gr geraspte kokos
1 serehstengel, gekneusd
225 gr bamboescheuten
3 salam blad
125 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met zout. Rooster vervolgens de stukken kip op een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster dan de kokos in een niet ingevette koekenpan. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar de kip, de sereh, de salam, de kip, het zout en de bamboescheuten toe en stoof het geheel in 20 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.