zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks


Sambal Lado Hijau 2
Sambal van groene lomboks
Sambal van groene lomboks
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
6 groene lomboks
13 groene rawits
3 kleine tomaten (groen)
3 eetl. olie
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit (kurkuma) blad
1 asam kandis
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de tomaten, de rawits, de sjalotten en de lomboks fijn tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta samen met de asem kandis, de jerut purut en het kunytiblad voor 5 minuten. Meng dan het zout en het limoensap erdoor en verwijder de asam kandis.
ingrediënten:
4 sjalotten
6 groene lomboks
13 groene rawits
3 kleine tomaten (groen)
3 eetl. olie
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit (kurkuma) blad
1 asam kandis
zout naar smaak
1/2 limoen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de tomaten, de rawits, de sjalotten en de lomboks fijn tot een grove pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de pasta samen met de asem kandis, de jerut purut en het kunytiblad voor 5 minuten. Meng dan het zout en het limoensap erdoor en verwijder de asam kandis.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.