Sambal Lado Ijo
sambal van groene peper en tomaat uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 groene lomboks
3 groene rawits
5 sjalotjes
1 groene tomaat
2 eetl olie
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de lombosk, de rawits, de sjalotjes en de tomaat voor 5 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sambal voor 4 minuten. Meng dan het zout erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kwee Nogosari - gestoomde bananen
- Sambal Goreng Hati Dan Udang - gebakken lever met garnalen
- Bia santan - zeevruchten in kokosmelksaus
- Batjan - aardappelstoofpotje met varkensvlees
- Daging Kentang Masak Kecap - rundvlees met aardappel in kecapsaus
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Moo Grob - knapperig gebakken varkensvlees
- Pla Rad Prig - gebakken vis in tamarinde saus
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...