Gore-Gore
gestoofd gekruid rundvlees uit Sulteng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees (borst)
2000 ml water
3 eetl olie
1 tomaat
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1 theel zout
7 eetl asamwater
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
10 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Snijd de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 7 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan het vlees toevoegen en bak totdat het van kleur verandert. Dan het water, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het vlees gaar. Schep dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Empal gentong Cirebon - rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Soto ayam Palembang - Kippensoep uit Palembang (Sumatra)
- Bilendango - gebakken ikan baronang
- Pampis cakalang fufu - Gekruide gerookte tonijn
- Daging Kecap Bawang Putih - rundvlees in een kecap-knoflooksaus
- Rica-rica 2
- Sukju Namul - tauge salade
- Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...