Tumis Udang Sayuran
gebakken garnalen met gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr garnalen
100 gr wortel
100 gr peultjes of erwten
150 gr broccoli
100 gr mais
1 sjalot
3 teentjes knoflook
1 eetl vissaus
1/2 theel zout
150 ml water
1 theel maizena + 1 eetl water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de sjalot en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de wortel, de peultjes, de mais en de broccoli toevoegen en bak deze zacht.
Vervolgens het zout en de vissaus toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Meng dan de maizena oplossing erdoor en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Smoor Jengkol
- Udang peteh belado - Garnalen en petehbonen in sambalsaus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Gangan Daun Mengkudu - Red snapper in gekruide kokosmelksaus
- Sayur kare - groenten-vlees sajoer
- Bami godok
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Pantolo duku bai - Gestoofd varkensvlees
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...