Telur Peci
gestoofde eieren met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
300 ml kokosemlk (van 1/2 kokosnoot)
2 bosjes kemangi
1 theel limoen, sap
water
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm jahe
1 theel terasi/terasi
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren gaar. Pel daarna de eieren en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de eieren toe en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt
Dan de kemangi en het limoensap toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tjarantjam - groenten in saus
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Base Jukut - boemboe voor groentengerechten
- Kangkung Tumis Kacang Merah - roerbak van kangkung met rode bonen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ikan bakar santen - vis in kokosmelksaus
- jjambbong - pittige rode bami soep
- Tumis Kangkung Kari - roerbak van kangkung met kerrie
- Mendoan Tempeh
- Pulutan udang - Garnalenrolletjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...