Telur pecel bumbu santan
omelet met aubergine en kokosmelk
Bahan-bahan:
3 eieren
1 lange dunne aubergine
100 ml santen
Haluskan:
1 rode lombok
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 kemiri
1/2 theel trasi
1 cm kencur
1/4 theel asam
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de aubergine en verwijder de schil en snijd deze in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng de santen erdoor.
Verhit in een pan het kokosmengsel en voeg de eieren en de aubergine toe en roer en bak dit totdat het ei gestold is.
Laatst gelezen
- Ayam panggang bumbu cabai hijau - gegrilde kip met groene pepers
- Sayur kerrie jawa
- Tahu Bumbu Rujak - tahoe in pittige saus
- Sambal Matah - rauwe sambal
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Satai Bungkus Daun Pisang - sate van vis in bananenblad
- Cumi Bakar Bumbu Lengkuas - gebakken of geroosterde gekruide inktvis
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Lotek Campur Bandung - schotel van rauwe groenten
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Telur pecel bumbu santan - omelet met aubergine en kokosmelk


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.