Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Telur Oseng Petai - pittige ei met petai bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Telur Oseng Petai
pittige ei met petai bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 groene lomboks
1 rode lombok
17 petai/peteh bonen
250 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
2 takjes kemangi
2 eetl olie

Cara membuat:
Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd de petai in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de petai toe en bak deze zacht. Dan de eieren toevoegen en meng het goed tot een homogene massa.
Dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen. Meng dan de kemangi toe en bak het verder gaar en stevig. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085613