aubergine met spek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 aubergine
5 sjalotten
250 gr rookspek
3 teentjes knoflook
4 tomaten
100 gr champignons
1 groene paprika
1 rode lombok
1 salam blad
zout en peper naar smaak
1 theel trasi bakar
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aubergine in dunne plakjes evenals de champignons en de sjalotten. Snijd de knoflook fijn en de lombok in dunne ringetjes. Snijd de tomaten in stukjes. Bestrooi de aubergineplakjes met het zout en de peper. Snijd het rookspek in kleine stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het spek uit en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten, de salam, de lombok, de knoflook, de paprika en de aubergine toe en stoof dit zachtjes voor 15 minuten. Serveer
ingrediënten:
1 aubergine
5 sjalotten
250 gr rookspek
3 teentjes knoflook
4 tomaten
100 gr champignons
1 groene paprika
1 rode lombok
1 salam blad
zout en peper naar smaak
1 theel trasi bakar
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aubergine in dunne plakjes evenals de champignons en de sjalotten. Snijd de knoflook fijn en de lombok in dunne ringetjes. Snijd de tomaten in stukjes. Bestrooi de aubergineplakjes met het zout en de peper. Snijd het rookspek in kleine stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het spek uit en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten, de salam, de lombok, de knoflook, de paprika en de aubergine toe en stoof dit zachtjes voor 15 minuten. Serveer