banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bagar Kambing - lamsvlees in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bagar Kambing
lamsvlees in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1/2 theel limoenssap
2 serai/sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
1/2 theel asamwater
1000 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
75 gr kokos, geraspt
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel nootmuskaat
1/8 theel fenegriek
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 3x3cm. Wrijf deze in met het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Rooster de kokos droog in een pan en pureer dit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jeruk purut, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan het water, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kokos erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39804314