lamsvlees in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1/2 theel limoenssap
2 serai/sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
1/2 theel asamwater
1000 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
75 gr kokos, geraspt
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel nootmuskaat
1/8 theel fenegriek
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 3x3cm. Wrijf deze in met het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Rooster de kokos droog in een pan en pureer dit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jeruk purut, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan het water, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kokos erdoor en serveer.