logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bagar Kambing
lamsvlees in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1/2 theel limoenssap
2 serai/sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
1/2 theel asamwater
1000 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
75 gr kokos, geraspt
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel nootmuskaat
1/8 theel fenegriek
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 3x3cm. Wrijf deze in met het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Rooster de kokos droog in een pan en pureer dit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jeruk purut, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan het water, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kokos erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154451