Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bagar Kambing - lamsvlees in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bagar Kambing
lamsvlees in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1/2 theel limoenssap
2 serai/sereh/citroengras
10 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
3 cm kaneel
1/2 theel asamwater
1000 ml water
1 theel zout
1 theel palmsuiker
75 gr kokos, geraspt
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1/2 theel nootmuskaat
1/8 theel fenegriek
1 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 3x3cm. Wrijf deze in met het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Rooster de kokos droog in een pan en pureer dit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jeruk purut, de kruidnagels en de kaneel voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan het water, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de kokos erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902541