Bebalung Kambing
stoofpotjes van geit/lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr geit/lamsvlees
2000 ml water
3 cm laos
2 serehstengels
5 groene tomaten
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1 cm kencur
1 cm jahe
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de laos en de sereh voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe gevolgd door het vlees. Giet dan het water langzaam toe en kook het vlees gaar. Schep het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en nog even laten stoven en serveer.