zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rujak Sayur Pedes - eenvoudige roedjak
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Soto Ayam Lobak - eenvoudige kippensoep met knolraap
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Sepat ayam - Kip met mango
- Nani ura - Rauwe karper, gemarineerd
- Sop Baso Gindara - vissoep
- Ayam paniki - een wat hete kip
Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees


Bebalung Kambing
stoofpotjes van geit/lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr geit/lamsvlees
2000 ml water
3 cm laos
2 serehstengels
5 groene tomaten
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1 cm kencur
1 cm jahe
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de tomaten in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de laos en de sereh voor 3 minuten. Voeg de tomaten toe gevolgd door het vlees. Giet dan het water langzaam toe en kook het vlees gaar. Schep het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en nog even laten stoven en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.