Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Begane - Stoofpot van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Begane
Stoofpot van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
60 gr geraspt kokos
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1 theel, klabet (fenegriet)
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal dit fijn. Rooster eerst de ketumbar in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerut purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit eerst 4 minuten. Dan de kokosmelk en de de kokos toevoegen met zout naar smaak en het geheel 40-50 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935213