Stoofpot van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
60 gr geraspt kokos
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1 theel, klabet (fenegriet)
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal dit fijn. Rooster eerst de ketumbar in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerut purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit eerst 4 minuten. Dan de kokosmelk en de de kokos toevoegen met zout naar smaak en het geheel 40-50 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
60 gr geraspt kokos
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
1 theel, klabet (fenegriet)
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal dit fijn. Rooster eerst de ketumbar in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerut purut voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit eerst 4 minuten. Dan de kokosmelk en de de kokos toevoegen met zout naar smaak en het geheel 40-50 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.