lamsvlees in zoete kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lamsfilet
2 aardappelen
2 tomaten
5 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1/2 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
500 ml water
2 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in plakjes/blokjes. Snijd de tomaten in partjes en de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de tomaten, de peper, de nootmuskaat, de palmsuiker en het zout toe en meng goed. Vervolgens het water, de aardappelen en de kecap toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden.