Gestoofde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr inktvis
1 serehstengel, gekneusd
1 halfrijpe tomaat
1 bosje citroenbasilicum
1 asam kandis
1 kunyit blad
150 ml santen kepala (zie forum)
zout
water
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende water en kook hierin de inktvis voor 10 minuten met wat zout. Laat het daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
1000 gr inktvis
1 serehstengel, gekneusd
1 halfrijpe tomaat
1 bosje citroenbasilicum
1 asam kandis
1 kunyit blad
150 ml santen kepala (zie forum)
zout
water
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende water en kook hierin de inktvis voor 10 minuten met wat zout. Laat het daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven.