logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Cumi
Gestoofde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr inktvis
1 serehstengel, gekneusd
1 halfrijpe tomaat
1 bosje citroenbasilicum
1 asam kandis
1 kunyit blad
150 ml santen kepala (zie forum)
zout
water

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende water en kook hierin de inktvis voor 10 minuten met wat zout. Laat het daarna uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 255 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151411