Gestoofde vis in een saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr vis
1 serehstengel, gekneusd
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
4 jerut purutblaadjes
zout naar smaak
1 theel asem
Haluskan:
Boemboe:
4 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
3 rode uien
Taburan:
Garnering:
korianderblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het zout en de asem door elkaar en wrijf hiermee de vis in.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg hier de boemboe, de sereh, de jerut purutblaadjes en als laatste de vis aan toe.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is en de saus wat is ingedikt. Garneer de vis met wat gehakte korianderblaadjes.
Ingrediënten:
500 gr vis
1 serehstengel, gekneusd
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
4 jerut purutblaadjes
zout naar smaak
1 theel asem
Haluskan:
Boemboe:
4 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
3 rode uien
Taburan:
Garnering:
korianderblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het zout en de asem door elkaar en wrijf hiermee de vis in.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg hier de boemboe, de sereh, de jerut purutblaadjes en als laatste de vis aan toe.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is en de saus wat is ingedikt. Garneer de vis met wat gehakte korianderblaadjes.