logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Ikan
Gestoofde vis in een saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr vis
1 serehstengel, gekneusd
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
4 jerut purutblaadjes
zout naar smaak
1 theel asem

Haluskan:
Boemboe:
4 rode lomboks
3 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
3 rode uien

Taburan:
Garnering:
korianderblaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het zout en de asem door elkaar en wrijf hiermee de vis in.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg hier de boemboe, de sereh, de jerut purutblaadjes en als laatste de vis aan toe.
Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is en de saus wat is ingedikt. Garneer de vis met wat gehakte korianderblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176549