Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gezouten vis (ikan peda)
8 sjalotten
5 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
8 rode lombok
12 rawits
1 asam sunti
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp daarn de vis fijn. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg vervolgens dan de boemboe toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de vis toevoegen en deze ook 4 minuten meebakken. De kokosmelk, het zout en de suiker toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten stoven.
ingrediënten:
250 gr gezouten vis (ikan peda)
8 sjalotten
5 eetl. olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
8 rode lombok
12 rawits
1 asam sunti
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp daarn de vis fijn. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten voor 4 minuten. Voeg vervolgens dan de boemboe toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de vis toevoegen en deze ook 4 minuten meebakken. De kokosmelk, het zout en de suiker toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten stoven.