logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Asam Keung Udeng
garnalen in een zurige saus uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
1 citroen, sap
1/2 theel zout
4 belimbing wuluh
5 groene lomboks
4 jeruk purut blaadjes
400 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
c cm kunyit
6 asam sunti
5 rode lomboks
1 theel zout
 
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en marineer deze met het zout en het citroensap voor tenministe 15 minuten. Snijd de belimbing in stukken en de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de garnalen met de bumbu en de marinade. Verhit een pan en voeg de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Voeg dan de belimbing, de lomboks en de jeruk purut toe en roer alles goed door elkaar. Dan het water toevoegen en kook de garnalen langzaam gaar. 
 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184