Asam Keung Udeng
garnalen in een zurige saus uit Aceh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
1 citroen, sap
1/2 theel zout
4 belimbing wuluh
5 groene lomboks
4 jeruk purut blaadjes
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
c cm kunyit
6 asam sunti
5 rode lomboks
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en marineer deze met het zout en het citroensap voor tenministe 15 minuten. Snijd de belimbing in stukken en de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de garnalen met de bumbu en de marinade. Verhit een pan en voeg de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Voeg dan de belimbing, de lomboks en de jeruk purut toe en roer alles goed door elkaar. Dan het water toevoegen en kook de garnalen langzaam gaar.