Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sayur Terung Tauco Pedas - gestoofde aubergines in pittige zoete saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Terung Tauco Pedas
gestoofde aubergines in pittige zoete saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aubergine (paars en dun)
6 teentjes knoflook
4 cm jahe
8 gedroogde lomboks, geweekt
200 gr garnalen, gepeld
100 ml water
1 theel maizena opgelost in wat water
1 theel sesamolie
3 lente-ui
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl kecap asin
1 eetl angciu/arak anders azijn
3 eetl palmsuiker
3 eetl saus sambal (zie recept)
3 eetl tauco

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lomboks en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergines zacht en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe en de lomboks toe en bak deze voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan het water en de saus toe en breng aan de kook. Meng dan de maizena erdoor.
Dan de aubergines, de sesamolie en de lente-ui toevoegen en meng goed. Breng opnieuw aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt en de aubergines gaar zijn geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 267 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018072