banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sayur Terung Tauco Pedas - gestoofde aubergines in pittige zoete saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Terung Tauco Pedas
gestoofde aubergines in pittige zoete saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aubergine (paars en dun)
6 teentjes knoflook
4 cm jahe
8 gedroogde lomboks, geweekt
200 gr garnalen, gepeld
100 ml water
1 theel maizena opgelost in wat water
1 theel sesamolie
3 lente-ui
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
4 eetl kecap asin
1 eetl angciu/arak anders azijn
3 eetl palmsuiker
3 eetl saus sambal (zie recept)
3 eetl tauco

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lomboks en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aubergines zacht en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe en de lomboks toe en bak deze voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan het water en de saus toe en breng aan de kook. Meng dan de maizena erdoor.
Dan de aubergines, de sesamolie en de lente-ui toevoegen en meng goed. Breng opnieuw aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt en de aubergines gaar zijn geworden. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39804388