gestoofde gekruide aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr terung medan / lange dunne groene aubergine
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
4 eetl tauco asin
1/2 theel palmsuiker
150 gr garnalen
800 ml kippenbouillon
5 belimbing sayur / stervrucht
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 groene lomboks
2 rode lomboks
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de aubergine in repen en de belimbing in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de tauco, de palmsuiker en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de aubergine en de belimbing toevoegen en kook het verder gaar.