logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Terung Medan
gestoofde gekruide aubergine

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr terung medan / lange dunne groene aubergine
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
4 eetl tauco asin
1/2 theel palmsuiker
150 gr garnalen
800 ml kippenbouillon
5 belimbing sayur / stervrucht
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 groene lomboks
2 rode lomboks
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de aubergine in repen en de belimbing in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de tauco, de palmsuiker en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de aubergine en de belimbing toevoegen en kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 110 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025