Sayur Terung Medan
gestoofde gekruide aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr terung medan / lange dunne groene aubergine
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
4 eetl tauco asin
1/2 theel palmsuiker
150 gr garnalen
800 ml kippenbouillon
5 belimbing sayur / stervrucht
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 groene lomboks
2 rode lomboks
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de aubergine in repen en de belimbing in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de tauco, de palmsuiker en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de aubergine en de belimbing toevoegen en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Daging Masak Kacang - gekruid rundvlees met pinda's
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Sengeral (Aceh Tengah) - gekruid gestoofd vlees
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Sate Aci (Sukabumi) - sate van tapioca met pindasaus
- komkommer(dip)saus voor viskoekjes
- Sambal Goreng Babi Flores - varkensvlees
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Ayam Kuning - gele geurige kip
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...